From the Heartland of Pure Ceylon Tea directly to your Cup
O herbacie cejlońskiej
Ciepły klimat, gleba, góry oraz spora ilość opadów sprzyjają wzrostowi herbaty, czyniąc herbatę cejlońską jedną z najbardziej rozpoznawalnych na świecie. Dzięki swoim unikalnym właściwościom jak smak i aromat, dorobiła się reputacji, której synonimem jest jakość.
Na Sri Lance herbata rośnie przez cały rok. Pola uprawne w większości znajdują się w górach masywu centralnego i na wzgórzach na południu wyspy. Przemysł herbaciany od zawsze był znaczący dla gospodarki tego regionu. W przemyśle tym bezpośrednio i pośrednio zatrudnionych jest ponad milion ludzi. To z kolei sprawiło, że Sri Lanka stała się trzecim największym producentem herbaty na świecie.
Od szejków arabskich po królową angielską, herbata cejlońska skrada ludzkie serca swoim smakiem i aromatem zbliżonym do perfekcji. To prawdziwa ikona luksusu, smaku i esencja niepowtarzalnego klimatu Sri Lanki.